torstai 19. toukokuuta 2016

Nemesis Games By James S. A. Corey (The Expanse #5)

Scifisaippualla jatketaan, ja tällä kertaa tapahtuukin oikein toden teolla! Nemesis Games tarjoaa The Expanse-sarjan viidennessä osassa vauhtia ja vaaratilanteita kun asteroidivyöhykkeen radikalisoitunut siipi ottaa ohjat omiin käsiinsä turvatakseen elämäntapansa vyöhykkeellä.


Protomolekyyliportin aukeamisen jälkeen tuhannet uudet maailmat ovat kaikkien ulottuvilla, eikä hapen ja veden tarve ole enää samanlainen kuin aikaisemmin. Painottomuuteen tottuneet vyöhykeläiset eivät voi yhtä helposti hyödyntää uusia mahdollisuuksia kuin planeetoilla syntyneet, ja vyöhykeläiset pelkäävätkin, että heidän elämäntapansa kuolee muutoksien myötä.

Portista meneviä aluksia katoaa, ja ilmestyy myöhemmin vyöhykeradikaalien käyttöön. Joukon johtajalla ja Naomilla vaikuttaa olevan yhteinen menneisyys..




Mitä jäi mieleen:
Pommit putoilevat ja koko paletti menee uusiksi kun vyöhykkeen radikaalit toteuttavat hyökkäyksensä maahan ja Marsin laivastoa vastaan. Kirja jättää suorastaan raivostuttavan kutkuttelevat asetelmat seuraavaa kirjaa ajatellen.
Mitä opin itsestäni:
Yllättävät käänteet, henkilöhahmojen kehitys ja kasvu, sekä hahmojen keskinäisten suhteiden kehitys pitää allekirjoittaneen raudanlujasti otteessaan.
Mitä otan mukaani:
Kovan odotuksen kuudetta osaa kohtaan.
Oma arvio asteikolla 0-5:


Paranee.. Paranee.. 3,5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti