sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Abaddon's Gate by James S. A. Corey (The Expanse #3)

Abaddon's Gate on The Expanse-sarjan kolmas osa. Tässä osassa Venukseen laskeutunut protomolekyyli alkaa osoittaa elon merkkejä, ja pinnalta nouseekin massa, joka kokoaa itsensä tuhat kilometriä leveäksi portiksi, joka peittää tähdet näkyvistään. Maa, Mars ja asteroidivyöhykkeen edustajat lähettävät kaikki tiede- ja sota-aluksensa tätä ilmiötä tarkastelemaan, ja jopa vastahakoinen kapteeni Holden miehistöineen saadaan kiristettyä matkalle mukaan.

Holdenin päänmenoksi on myös rakenneltu muita juonia kun eräs Holdenin toimesta vangitseman liikemiehen perheenjäsen lähtee tämän perään pahat mielessään.

Uusina hahmoina mukaan tulevat uskonnolliset johtajat tuovat kirjaan uudenlaista sävyä. Scifi-kirjoittajilla taitaa olla jonkinlaista fetissiä saada ängettyä kirjoihinsa jotain judeokristillistä koulukuntaa edustavia huru-ukkoja, ja kirjan sävystä tulikin välillä mieleen Hyperion ja Orson Scott Cardin Ender-sarja.

Mitä jäi mieleen:
Holdenin tuoreen Nemesiksen hahmo ei istunut itselleni kovinkaan uskottavana. Koko sivujuonne tuntui hieman päälleliimatulta tai jälkeenpäin lisätyltä. Uskonnollisten johtajien ja näiden näkemysten taikinoiminen muistutti muita vastaavia teoksia, eikä ollut edukseen niissä tai tässä teoksessa. Kirjasarjan ehkä tähän asti heikoin esitys.
Mitä opin itsestäni:
Huomasin tekeväni vertailuja muiden skenen kirjojen ja lukemani kirjan välillä, ja pohtivani ovatko tämän kirjan kirjoittajat myös lukeneet samat kirjat ja päättäneet hieman pölliä aiheita omaan kirjaansa.
Mitä otan mukaani:
Kirja piti kaikesta huolimatta sen verran otteessaan, että jatkan sarjan neljänteen osaan. Jokaisessa osassa on ollut hyviä koukkuja ja juonenkäänteitä, joilla lukija tempaistaan seuraavaan kirjaan.
Oma arvio asteikolla 0-5:
Siedettävää menoa. 2,9.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti