sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Fear the sky by Stephen Moss (The Fear saga #1)

Kirjailija Stephen Moss lähti ensiteoksensa kanssa rohkeasti liikkeelle ja julkaisi ensimmäisen teoksensa "Fear the sky" itse omakustanteena vuonna 2014. Kirja keräsi mukavasti suosiota, ja se käännettiin myös äänikirjaformaattiin. Audiblen äänikirjan lukijana toimii R.C. Bray, jonka karhea ääni saa shampoopullon tuoteselosteenkin kuullostamaan mielenkiintoiselta.

Kirjaa on moitittu editoinnin puutteesta ja kömpelöstä dialogista, mutta nämä asiat eivät nouse esiin äänikirjassa. Pitkät, pilkutetut lauseet (varsinkin englanninkielessä) ovat monelle lukijalle raskasta seurattavaa, mutta toimivat hyvin äänikirjassa.

Teoksessa on "uuden Galactican" henkisiä vivahteita, ja jos kyseinen sarja on puhutellut, niin puhuttelee tämäkin.

Eletään tätä päivää ja yliopiston tutkija tekee havainnon kahdeksasta maata kohti matkaavasta meteoriitista. Hän havaitsee meteoriittien liikkeissä jotain eriskummallista, ja onnistuu laskemaan mihin nämä meteoriitit tulevat aikanaan putoamaan. Neil saa suostuteltua hallituksensa tutkimaan yhden tällaisen putoamispaikan ympäristöä ja se mitä paljastuu, muuttaa koko maailman.

Poliittista juonittelua, salaliittoja ja terminaattorien/cylonien tapaisia ulkoavaruuden mörököllejä. Mitä muuta scifi-nörtti voi toivoa!

Mitä jäi mieleen:
Kirjoittajalla on ilahduttavan tuore tulokulma ja hyvä tarina, joka pitää todella tiukasti otteessaan. Teoksessa on otettu arvostettavasti huomioon se, mihin tänä päivänä teknisesti pystytään, mihin tullaan pystymään parin vuosikymmenen sisällä, ja mihin tulee menemään vielä aikaa. Poliittinen juonittelu ja armeijan kaluston tietämys tuo aitoutta tarinaan. Äänikirjaversiossa ei joidenkin arvostelijoiden parjaamat lastentaudit tule esiin.
Mitä opin itsestäni:
En näemmä kyllästy tällaiseen kirjallisuuteen millään.
Mitä otan mukaani:
Odotuksen jatko-osaa kohtaan
Oma arvio asteikolla 0-5:
4. Hyvää shittii.
Formaatti:
Audible audiobook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti