lauantai 30. huhtikuuta 2016

Caliban's War by James S. A. Corey (the Expanse #2)

Caliban's War on aikaisemassa postauksessani mainitsemani Leviathan Wakesin jatko-osa. Kirjat ovat osa The Expanse kirjasarjaa, jonka luojina häärivät James S. A. Corey-kirjailijanimen alla Daniel Abraham ja Ty Franck.

Kirjasarjan ensimmäisessä osassa alkanut konflikti Maan, Marsin ja asteroideilla asuvien alkaa muhia eteenpäin ja hyökkäys kaikkien kolmen ruoka-aittana toimivaa Ganymedea kohtaan saa tilanteen leimahtamaan kohti kohtalokasta yhteenottoa.



Kirjan keskiössä on jälleen kapteeni Holdenin luotsaaman Rocinanten väki, ja tällä kertaa Holden kumppaneineen päätyy auttamaan Ganymedelta pelastamaansa tiedemiestä löytämään kadonneen lapsensa.


Matkan aikana käy selväksi, että vaarallinen protomolekyyli ei olekaan rajoittunut Venukseen, vaan joku kolmesta ryhmittymästä yrittää kehittää siitä biologista asetta.


Poliittista juonittelua, ilahduttavia juonenkoukeroita, ja enemmän kysymyksiä kuin vastauksia Etsivä Millerin kohtaloon tarjoava tarina tempaa mukaansa oikein toden teolla. Uusista hahmoista ilahduttavin on rääväsuinen poliitikkomummeli Chrisjen Avasarala, jonka juonittelu ja tyly ulosanti tuo kirjaan mukavaa keveyttä. Marsin joukkojen Samoalaista alkuperää oleva Bobby on myös mielenkiintoisen tuskainen hahmo.


Mitä jäi mieleen:
Tässä osassa oli enemmän hahmojen taustatarinaa, ja maailman rakenne syveni huomattavasti. Poliittinen peli ja uudet hahmot toivat mukavaa tuulahdusta ja syvyyttä maailmaan. Hauskaa oli, että hahmot joutuivat pohtimaan moraalisia periaatteitaan uudestaan kohdatessaan yllättäviä tilanteita.
Mitä opin itsestäni:
Meikäläinen on koukuttuvaa sorttia, ja ensimmäisen kirjan cliffhanger oli niin kutkutteleva, että en malttanut odottaa sekuntiakaan ennen kuin aloitin seuraavan osan. Sisäinen nörttini näyttää määräävän talossa tahdin kun hyvää scifiä on ympärillä.
Mitä otan mukaani:
The Expanse on sarja, jonka aion lukea kokonaan. Tutustun myös mahdollisesti kirjailijanimen muihin teoksiin.
Oma arvio asteikolla 0-5:
Parannusta ensimmäiseen osaan havaittavissa. 3,5.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti