maanantai 25. huhtikuuta 2016

Leviathan Wakes by James S. A. Corey (The Expanse #1)

Kirjailijasta:
James S. A. Corey on kahden yhteistyötä tekevän kirjailijan, Daniel Abrahamin ja Ty Franckin yhteinen kirjailijanimi, jonka alla he ovat yhdessä kirjoittaneet The Expanse-sarjan, lyhyitä novelleja ja yhden Star Wars-kirjan.

Leviathan Wakes
Kirja sijoittuu tulevaisuuteen, jossa ihmiskunta on alkanut pikkuhiljaa luoda siirtokuntia aurinkokunnan planeetoille ja kuille. Viinaanmenevä poliisietsivä Miller saa tehtäväkseen etsiä karanneen rikkaan perheen jälkeläisen, Julie Maon. Seuratessaan Julien jalanjälkiä, Miller joutuu keskelle löytöä, joka uhkaa koko ihmiskunnan olemassaoloa. Kirja on The Expanse-sarjan ensimmäinen osa ja kyseinen kirja on käännetty myös televisioon SyFyn toimesta.

Mitä jäi mieleen:
Kirja oli paikoin hieman hankala seurata. Kirjailijoiden valitsema hyppelehtivä tyyli toimi parhaimmillaan todella hyvin, mutta paikoittain sai tehdä töitä selvittääkseen mitä kirjan hahmoa tai tilannetta kulloinkin seurataan. Hieman dystooppinen, mutta kuitenkin tulevaisuudelle toivoa antava maailmankuva on helposti samaistuttava. Teknologisia taikanappeja ei oltu keksitty, vaan ihmiskunta sinnittelee oman teknologisen kehityksensä rajapinnassa. Millerin synkkä ja väsähtänyt hahmo tuo hyvää kontrastia futuristiseen maailmaan.
Mitä opin itsestäni:
Action-kohtaukset ovat tylsiä niin kirjoissa kuin elokuvissakin, ellei niitä ole toteutettu todella taidokkaasti. Onneksi tämän kirjan osalta varsinainen pauke ja rätinä oli vähissä, koska kyseisten kohtausten verbaalinen kerronta oli parhaimmillaan tylsää ja pahimmillaan epäselvää.
Mitä otan mukaani:
The Expanse-kirjasarjan ensimmäinen osa oli sen verran kutkuttelevaa luettavaa, että aion tutustua myös sarjan seuraaviin osiin. Aion myös ottaa kopin SyFyn televisiosarjasta.

Oma arvio asteikolla 0-5:
3. Takuuvarmaa perushuttua scifin ystävälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti